Dagens låge 15.12.2016: MitAsyls decemberkalender

  • 0

Dagens låge 15.12.2016: MitAsyls decemberkalender

Flygtningelejren Softex, Thessaloniki, Grækenland

softex_hal

I en tidligere fabrikshal står de tynde nødhjælpstelte slået op side om side. Det blæser meget i Thessaloniki på denne årstid og om natten er  det 4 -5 graders frost. Vinden suser gennem hallens utætte vinduer og døre. Flere steder i hallen har nogle tændt bål. Der mangler brænde, og istedet brændes plasticflasker for at få varmen.

Her er næsten værre end i gruset på lagerpladsen udenfor. Ihvertfald de dage som i dag, hvor solen skinner. Men desværre skinner solen ikke hver dag. Den mørke skumle fabrikshal er et ly imod den muddersump jorden og telte udenfor forvandles til på de dage det regner. – Og imod vinden der blæser teltene omkuld og væk.

Det er en af de værste indkvarteringslejre for flygtninge jeg har set i Europa, og jeg har ellers set en del under krigen i de tidligere Jugoslaviske lande (Bosnien, Kroatien) . Men jeg ved godt, at selvom Softex er slem, er den ikke længere den værste indkvarteringslejre for flygtninge i nutidens Europa.

Da vi til eftermiddag deler grøntsager rundt til teltene (gøres 2 x ugentlig) kommer en 10 årig-pige hen. Hendes hænder er iskolde, og hun forsøger at varme dem i mine. Men mine hænder er desværre lige så kolde. “Sover ikke om natten – koldt” siger hun på engelsk og viser mig, hvordan hun ryster over hele kroppen.

Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige

Mange hilsner Mona

Følg med i december-kalenderen igen i morgen


Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Fundamentet for Mit Asyls økonomi

revisor_2Medlemsbidrag
Private Fonde
Frivillig indsatser

Udvist til Kosovo

Støt vores gode sag

Medlemskab koster 200 kr. om året
Studerende/kontanthjælpsfolk : 100 kr
Bankkonto: 8401 103 8399
Eller gå til paypal

Mobilepay: 2883 1318
Show Buttons
Hide Buttons