Dalila

  • 0

Dalila

Dalila Kosovos sejeste unge kvinde

Dalila juli 2015 med venindesammenføring af Rijalda fra Makedonien.

Dalila juli 2015 med venindesammenføring af Rijalda fra Makedonien.

Kun få unge, der bor i Kosovos bjerglandsbyer, opnår en skoleafgang, der giver adgang til en akademisk uddannelse. Ikke fordi de unge i landsbyerne er mindre intelligente, akademisk uddannelse  ligger bare ikke i kortene til dem. Har den unge også tilbragt sine første skolealderår  eller mere i Danmarks asylsystem med begrænset skoleadgang,  har det været nærmest håbløst efter returneringen til Kosovo at komme op i niveau. Tilhører den unge også en af Kosovos etniske minoriteter, er vejen til universitetet brolagt med stikkende pigge. Men alt dette er for intet at regne, hvis den unge er pige/kvinde i Kosovo. Det er Dalila og hun har alle her nævnte odds imod sig. Men hun er sej.

Dalila har gennemført sin gymnasieuddannelse, den medicinske linje. Bagefter gik hun et halvt år i ulønnet praktik som laborant og har fået sit certifikat på, at hun gerne må arbejde inden for faget. Men der er ikke noget arbejde at få.

I forsommeren  i år var Dalila udsat for et færdselsuheld og fik den ene side af sit ansigt skåret op. I uger kunne hun ikke spise og sultede, fordi kæben var syet. Undervejs i alt det døde hendes mormor af sygdom og hendes egen mor blev syg. Og man tænkte hold da op, hvor længe endnu bliver Dalila ved med at klare den. Men Dalila er sej!

Heldigvis skulle jeg (mona) og Ayub ned til Kosovo, og kunne tage lidt helsecremer med til ansigt og gaver og sørge for adspredelse og at gøre Dalilas liv mere sjovt, end det var i forsommeren. Og der blev grinet. Og taget på udflugter og Dalila muntret op. Men hun er også  sej.

Dalila er sej. Igennem vinteren har Dalila lært sig mere og mere engelsk. I starten fordi hun kunne tjene nogle penge på at hjælpe med at oversætte for Mit Asyl.  Så var hun nødt til at lære det, og begyndte også at chatte med en englænder på facebook  og lærte mere engelsk.

Dalila har gjort en næsten overmenneskelig præstation og er nu optaget på engelskstudiet på universitetet. Det ligger os rigtig meget på sinde at støtte Dalila i hendes uddannelsesforløb. Der skal betales bøger og der er transport og et lille studiegebyr. – Og Dalila mangler i den grad også en computer.

Så Dalila er en af de unge vi bruger medlemskontingenter og støttebidrag og bevilgede fondspenge på, og glæder os over det kan lade sig gøre at støtte.

Men vi mangler stadig en computer til Dalila, og håber. Hvis nogen har en god brugt, så vil Dalila meget gerne aftage den.


Dalila Eksamensudskrifter

Støt vores gode sag

Medlemskab koster 200 kr. om året
Studerende/kontanthjælpsfolk : 100 kr
Bankkonto: 8401 103 8399
Eller gå til paypal

Mobilepay: 2883 1318
Show Buttons
Hide Buttons