Ingen skal lades i stikken
heller ikke udviste flygtningeunge

  • 0

Ingen skal lades i stikken
heller ikke udviste flygtningeunge

Nogle spørger os, hvorfor vi i Mit Asyl gør så meget postyr ud af nogle unge mennesker som blev udvist til Kosovo og Makedonien for ni år tilbage. Det gør vi af samme grund, som I og vi gør postyr ud af flygtninge, der kommer til Danmark i dag.

De unge udviste mennesker, var som de børn, der kommer til og igennem Danmark i dag, selv børn og har levet i krigens og flugtens rædsler. Herunder grænsen, der blev lukket til Makedonien for 1 million mennesker på jernbaneskinnerne, mens kuglerne fløjtede om ørerne på dem bagfra. Mænd blev trukket ud af masserne og skudt. Nogle kvinder blev trukket ud og voldtaget.  De udviste unge har oplevet den trælse vej op igennem Europa på landeveje og  stuvet sammen i ladvogne i dage- og ugevis. Nogle blev under flugten adskilt fra deres forældre og først genforenet måneder senere.

De har oplevet, deres forældre bryde sammen under dyngerne af afslag på asyl i Danmark. Da de kom til Danmark var stemningen ikke som i dag. Den var hadsk og kun få rejste sig for at give de børn og deres familier en hånd. Afslagene på asyl fik de, selvom de ikke kunne vende tilbage eller sendes tilbage grundet faren for deres liv i Kosovo og Makedonien.

De har oplevet at bo i asylcentre i 6 – 7 år. Ikke i 1 center men i 10 – 20 centre. De oplevede at blive rykket fra den ene ende af landet til den anden konstant og med dags varsel og deres liv nogenlunde permanent pakket ned  i sorte plastiksække. De har oplevet i de år ikke at måtte få undervisning som danske børn, at skulle leve på underernærende madkasser fra den danske stat. I loven blev indbygget stressfremkaldende og nedbrydende foranstaltninger imod mennesker på flugt og helt bevidst fra politisk hold.

De oplevede at de selv eller deres kammerater blev tvangsudsendt med stort politiopbud, der kom ind om natten og gennede dem op og af sted. I Danmark. De har oplevet at blive skilt fra de mennesker og kammerater, de havde knyttet sig til i Danmark. De har oplevet at blive sendt ud til hjem i ruiner og til sult og til tørst. Men ikke til en fremtid.

Derfor gør vi det postyr og gør os fortsat umage for at hjælpe og beder om donationer (lige nu penge til skole og bærbare computere), der kan hjælpe udviste unge i Kosovo til en uddannelse. Vi ønsker at de udviste flygtningeunge skal have en fremtid, selvom de blev fjernet fra dansk jord.


Price:
Category:     Product #:
Regular price: ,
(Sale ends !)      Available from:
Condition: Good ! Order now!

by

Kosovokrigens flygtninge 1999

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Fundamentet for Mit Asyls økonomi

revisor_2Medlemsbidrag
Private Fonde
Frivillig indsatser

Støt vores gode sag

Medlemskab koster 200 kr. om året
Studerende/kontanthjælpsfolk : 100 kr
Eller: Bankkonto: 8401 103 8399
Mobilepay: 2883 1318

Udvist til Kosovo

Støt vores gode sag

Medlemskab koster 200 kr. om året
Studerende/kontanthjælpsfolk : 100 kr
Bankkonto: 8401 103 8399
Eller gå til paypal

Mobilepay: 2883 1318
Show Buttons
Hide Buttons