Buster festival

  • 0

Buster festival

Category:seneste nyt

BUSTER er Danmarks største film- og mediefestival for børn og unge i alderen 3-16 år, men er du voksen, så snig dig med børnene ind og se.

I år finder festivallen sted d. 23. september – 6. oktober og har fokus på blandt andet identitet og fælleskab.

Filmene ‘Binti’ og ‘Sommeren med Rana’, stiller spørgsmål til identitet og fællelsskab, når man som barn er på flugt – for hvem er man egentlig når man er papirløs immigrant, forældreløs eller gemmer sig for politiet? og hvordan passer man ind i fællesskabet med sådanne forudsætninger når man kun er et barn?

Kom i biografen og åben op for disse spørgsmål med ‘Binti’ og ‘Sommeren med Rana’.

Sommeren med Rana

Binti

To piger deler på sin vis skæbne. De savner begge deres mødre. Den ene piges mor er udsendt til Syrien som korrespondent. Den anden pige er oprindeligt fra Syrien og bor nu i en dansk flygtningelejr. De to piger udvikler et tæt venskab, men det er måske ikke ligetil at forstå, hvorfor Rana helst ikke taler om hvor hendes forældre er?

Køb billet

Binti og hendes far er fra Congo og lever nu i Belgien uden immigrationspapirer. Det virker håbløst, indtil Binti møder Elias, en genert dreng som kæmper en ensom og sej kamp for at redde uddøende okapier. Binti kæmper også. Hun har en hemmelige plan om at få sin far til at forelske sig i Elias’ mor. For hvis de to gifter sig, kan Binti og Jovial få lov til at blive i Belgien.
Køb billet

Festivalen er en del af not-for-profit organisationen Copenhagen Film Festival, som også producerer festivalerne CPH:DOX og CPH PIX. Læs mere på BUSTER.dk


YES

For at Denis kan få lov til at være lidt anonym på internettet, får I kun et barndomsbillede med. En sejrsstolt Denis. Det har Denis al mulig grund til at være igen i dag. Billedet er fra dengang vi tog de udviste kosovobørn på feriekoloni i Montenegro (naboland til Kosovo).

Bekvemmelighedsflygtning Tuzla, august 2020

Vi samarbejder fortsat med lokale frivillige og en tysk læge i Bosnien, der knokler for at hjælpe strandede flygtninge. Der er behov for penge til mad m.m.