Dagens låge 16.12.2016 – MitAsyls Decemberkalender

Tøjbutikken i Softex-lejren.


Tøjbutikken i Softex-lejren er ikke en butik, hvor man betaler penge. Butikken er et lille tøjmagasin fyldt med genbrugstøj samlet ind både af de lokale og af folk i mange lande, bl.a. i Danmark, og siden sendt ned til flygtningene.

Tre gange om måneden kan lejrens beboere komme og hente tøj til sig selv og familien. Nytilkomne får lov til at forsyne sig med frakke/jakke, bukser, bluser, trøjer, sokker og hvad der ellers hører sig til i en garderobe. De næste gange suppleres, og nogle gange har nogen fortrudt og kommer for at bytte.

For at undgå tumult i det lille rum skal tøjudleveringen organiseres.  Det foregår ved, at de enkelte aftaler en tid og får udleveret en tøjbillet. Ofte er der kun ½ time til rådighed til at fnde klæder til sig selv og børnene. Der er mange, der skal til.

Hermed også et lille indblik i noget af det arbejde, som frivillige laver i en flygtningelejr. Distribution og tøjekspedition. På billedet er det Ida, imens hun venter på næste familie. Det er organisationen Intervolve, der står for organisering af frivillige og meget andet. -også, dem der står for den overordnede organisering er ulønnede frivillige.