Dagens låge 21.12.2016 – fem glade bananer

Fem glade bananer
Mit Asyls decemberkalender 2016
bananasOnsdag morgen og formiddag er containerdag. Containeren er et lille lager midt i Softex-lejren og fyldt op med shampo, tæpper, håndklæder, sæbe, toiletpapir, bleer og andre hygiejneting.  Det er os frivillige, der bringer varer til containeren og om onsdagen udleverer til flygtningene, der kommer strømmende. Jeg har glemt at spørge Intervolve, hvor varerne kommer fra. Eller også har jeg fået det at vide, og har glemt det igen……. 

Køen i dag var lang helt til kl. 14, selvom vi var 5 frivillige, der pakkede poser og udleverede. Men det var en dejlig dag. Udenfor containeren varmede solen og folk var glade for at få udleveret forsyninger.

Efter endt tjans, var det tid for os frivillige til os at få en solstråle med, og åbenbart har der været uddeling af bananer fra militæret i dag. En dame var så glad, og kom hen og gav os en banan hver. Det er en fornærmelse at takke nej, og helt ærligt vi nød vores beskedne frokost og taknemmeligheden oven på en hektisk arbejdsformiddag.

Den femte banan er mig, der tager billedet. Det er derfor, jeg aldrig er med på fotoene. Men jeg er der, og nyder solstrålen og en banan ligeså meget som de fire frivillige på fotoet og fra så forskellige lande som: Syrien, Grækenland, England, Mexico og i dagens containerteam, mig fra Danmark. 

Kærlig hilsen Mona