Sidste julelåge 22.12.2016 – Hjerternes fest

Sidste julelåge 22.12.2016 
Mit Asyls decemberkalender

undergrundI Danmark er de fleste mennesker nu optaget af jul og julens gøremål. Jeg ved, at de næste 3 -4 dage får  kun få tid til at læse om flygtninge, der er strandet i Grækenland. Jeg kender det danske juleræs. Så dette bliver den sidste låge inden jul.

Grækerne holder også jul, men på en anden måde end danskerne. December er pyntet op med lyskæder i butiksvinduer og private hjem. Og lidt rundt omkring på pladser. Hvis der gives gaver, må det være få. Der er ikke kø og stress i butikker og gader. Jules fejres den 25. december og med at spise barbecue i de mange restauranter og små tavernaer.

I Softex-lejren er julen: En rig donator har besluttet at alle børnene i lejren skal have en julegave i form af et ordentligt stykke legetøj. Der er forskellige gaver, børnene kan vælge imellem og en fra frivillig gruppen har været rundt hos alle familier og registrere børnenes gaveønsker. Gaverne vil være klar til at blive delt ud til nytår.

Ellers er der ikke noget jul over Softex-lejren. Julen – hjerternes fest. Hjertefesten synes i Danmark og mange andre lande at blive indenfor familiernes rammer. Ikke så mange af hjerterne rammer flygtningene i Softex. Jeg håber ikke, jeg lyder bitter. Men nogle gange er det svært at være vidne til. – Og svært at have viden om, at hvis ikke, der var et konstant flow af frivillige, der knokler løs (vi får vitterligt ikke en krone i løn), så ville der ikke være nogen til at hjælpe eller råbe op om de mange skæbner.