Dagens låge: 28.12.2016:
Den danske grænse ligger i Grækenland

Sandheden om den danske grænse
MitAsyls decemberkalender 2016

Jeg opdager det ved et tilfælde. – Og dog? Jeg tror de fleste af os ved det og forskubber det lidt, og bliver indhyllet i tågerne af Martin Henriksens evige hylen op om mere politibevogtning ved den dansk-tyske grænse. Hans hyl kan kun dreje sig om at skabe angst i Danmarks befolkning for dermed at få flere til at stemme på DF i håb om at få tryghed. Og!!!  det holder øjnene væk fra virkelighedens grænse for flygtninge, nemlig Grækenlands grænser mod øvrige europa.

Jeg opdagede det ved et tilfælde, fordi jeg har haft et par fridage i juleweekenden, og ville benytte dem til at besøge “Rijalda” i landet Makedonien, Grækenlands naboland mod nord. Rijalda er en af de unge, som Mit Asyl igennem opvæksten  har støttet, efter hun i 2007 blev tvangstilbagesendt, og som nu omvendt gerne giver en hånd med i Mit Asyls arbejdsopgaver.  Thessaloniki ligger kun 3 timers buskørsel fra Makedoniens hovedstad Skopje, så det er om at benytte lejligheden til et besøg, når nu jeg er på de kanter.

Jeg kan ikke blive hos Rijalda i Skopje flere dage end jeg har fri. Der er brug for mig i Grækenland  i Softex-lejren, hvor man regner med mig. Planen blev at overnatte hos Rijalda og tage retur til Thessaloniki dagen efter. Jeg havde ingen problemer med at få en busbillet den 24.12 om eftermiddagen (24.12 er ikke storehelligdag her), men det er 1. og 2. juledag og busselskabet, jeg skulle med, indstillede al kørsel pga helligdagene, så jeg ikke kunne komme med dem retur. 

I mangel af bedre forsøgte jeg så at få fat i en togbillet (togene i Makedonien er et kapitel for sig). Men viste det sig nu: Togene mellem Grækenland og Makedonien er blevet indstillet, for ikke at komme til at transportere flygtninge. Der kører end ikke tog op til grænsebyen Idomeni, hvor skinnerne løber og flygtningene før slog lejr imens de ventede på at komme over til Makedonien. Indtil togkørslen til byen blev stoppet. – Og en stor gruppe flygtninge endte med at få så læsterligt mange tæv og stjålet penge og telefoner af militæret. Al modbydelig adfærd over for flygtninge er tilladt. Ingen af verdens statsledere råber op og imod. Martin Henriksen og hans fæller råber kun  på flere modbydeligheder.

Der går tog til Grækenlands andet naboland mod nord: Bulgarien. Bulgarien er kendt for sin hårdhændede behandling af flygtninge og pigtrådshegn, og her får flygtningene også tæsk. Mænd, kvinder og børn, det er lykkedes at slippe ud af et krigshelvede arresteres og får tæsk som straf for at have reddet livet. Så flygtningene søger ikke ind over den bulgarske grænse. (Husk lige det, jer der kritiserer Danmarks samarbejdspolitik med Tyskland i fordums tid!. Hvad er det I selv har gang i, i dag af kujoneri og ondskab og kynisme!!!!)

I et sidste forsøg, undersøgte jeg muligheden for en bus kun til grænsen, for så kunne jeg jo gå på mine ben over og tage en bus videre, når jeg var kommet over på den anden side. De fleste lande har indlandsbusser.  – Og så var det, jeg fik at vide: der går slet ikke busser mere i Grækenland til og fra Idomeni.

Et enkelt busselskab kører nu i dagligdagen mellem Makedonien og Grækenland og over grænsen et andet sted end før. Det busselskab, som skulle transportere mig til Makedonien. En bus, som det for mennesker uden papirer og et hjemland er umulig at komme med. 

Sandheden om den danske grænse er også sandheden om den tyske grænse, den engelske, den svenske og de andre Europæiske landes: Grænserne er for længst rykket sydpå til Grækenland. Grænsepolitiet i de nordlige lande er gøgl og spil for galleriet. Et bedrag og opium for folket. Ligeså bedragerisk som den “såkaldte” kamp mod misbrug af EU-midler, imens man selv tømmer kassen!!!!

Husk det næste gang Martin Henriksen hyler op. Det er ikke flygtningene, der er farlige. Men Martin Henriksen, der er!!!