Dagens låge: 27.12.2016:
krigsramte kvinder er også forfængelige

Dagens låge: 27.12.2016
MitAsyls decemberkalender.

Tirsdag eftermiddag i Softex-lejren, Thessaloniki er kvindernes fri-eftermiddag og chance for at pleje udseendet en smule. Det gør de i lejrens kulturhus, som nogle tømrere blandt flygtningene har bygget af træbjælker, måske doneret eller til overs fra et sted. Der er huller i træet og noget tyndt plastikfilm, udgør det for vinduer. Det holder ikke rigtigt (se nærbillede sat ind i øverste højre hjørne på fotografiet).

Heldigvis var vejret mildt i dag, trods blæst og kvinderne nød det. Vi var heldige også at have strøm det meste af sceancen, og der var gang i føntørrere og glattejern. Vi havde ikke meget sminke, men det der var (Eyeliner, læbestift og neglelak) blev flittigt brugt.

Egentlig er det strengt forbudt for børn over 3 år at komme ind i tirsdagstimerne. Det er mødrenes fritimer. Men vi var to nye, så et par småpiger fik alligevel sneget sig ind, og hvor de hyggede sig, med læbestift og neglelak.

Jeg fik en baby forærende, imens hendes mor fik sig en snak. En dag hvor alle er glade og en af de stunder, hvor man føler sig så uendelig rig.

Mange hilsner fra Mona