Dagens låge: 29.12.2016. Her skal også gøres rent

Dagen låge: 29.12.2016
MitAsyls decemberkalender.

Rengøring hører med til frivilligarbejdet. Sko, tøj, grøntsager, bleer, sæbe og meget andet, som vi frivillige deler ud til flygtninge i Softex-lejren, bliver først bragt hen til en bygning (eller et varehus, som vi kalder stedet) og er lejet af organisationen Intervolve, der står for organisering af frivilligarbejdet og meget mere. Her i varehuset, står vi og deler op i portioner, inden vi fragter tingene til lejren og deler rundt til folk i teltene.

Varehuset har også et mødelokale, med varmeblæser endda. Her holder vi møde hver morgen, planlægger dagen og fordeler arbejdsopgaverne. I dagligdagen har vi ikke tid til at gøre rent. Selvom kartoflerne støver, og nogen kommer til at spilde kaffe og tømte papkasser fylder op.

I dag var så store rengøringsdag i anledning af nytår. Og der er nu noget forfriskende over ikke hele tiden at skulle vade rundt i møg. Alle gik til opgaven. Bagefter blev der atter en gang pakket grøntsager, og er lidt hyggeligt omend koldt. Pakning foregår i team på samlebånd og akkord og en går på tanken og henter kaffe til hele holdet og kommer tilbage og er dagens helt.