Dansker arresteret i Grækenland for at redde flygtningeliv

  • 0

Dansker arresteret i Grækenland for at redde flygtningeliv

Category:seneste nyt

Den 24. december i år oplyste Ritzau, at den danske nødhjælpsarbejder Salam Aldeen er blevet arresteret og har siddet fængslet i Grækenland i 2 uger anklaget for at udgøre en trussel imod landets sikkerhed.

Salam Aldeen er medstifter af organisationen “Team Humanity”, der yder hjælp til flygtninge på øen Lesbos. Flygtningene er kommet over havet fra Tyrkiet og har siddet fast i årevis på øen.

Salam Aldeen og fire andre blev også i 2016 arresteret og anklaget for menneskesmugling, da de sejlede ud og reddede bådflygtninge fra druknedøden. Efter 18 mdr. blev de frikendt ved en græsk domstol.

På Team Humanitys facebook-side oplyses 27.12.2019, at Salam Aldeen nu er blevet løsladt og har fået 3 dage til at pakke sig selv og nødhjælpsorganisationen ned og forlade landet.

Mona ljungberg 


YES

For at Denis kan få lov til at være lidt anonym på internettet, får I kun et barndomsbillede med. En sejrsstolt Denis. Det har Denis al mulig grund til at være igen i dag. Billedet er fra dengang vi tog de udviste kosovobørn på feriekoloni i Montenegro (naboland til Kosovo).

Bekvemmelighedsflygtning Tuzla, august 2020

Vi samarbejder fortsat med lokale frivillige og en tysk læge i Bosnien, der knokler for at hjælpe strandede flygtninge. Der er behov for penge til mad m.m.