Fire drenge udenfor en flygtningelejr i Bosnien

Med vilje, her kun vises foto af drengene bagfra af respekt for de er mindreårige og retten til anonymitet.

De sover udenfor lejren på en græsplæne sammen med deres far og sammen med mange andre, fordi indenfor er der ingen pladser. Lejren har plads til nogle hundreder og indenfor er allerede tusind.

Oj-joj, de fire gutter er beskidte og tydeligvis ikke kun af dagens møg. Og med en charme, så jeg er fuldstændig fortabt. “Vil I have en is” spørger jeg, og en af mændene oversætter. Og  ikke overraskende, det vil drengene gerne.

Vi går over vejen til købmanden, som viser sig ikke at have is, men det er sådan set også chips, drengene går efter. Ansigterne stråler om kap, da de hver får en pose chips og en cola, ikke til deling, men en pose chips og en cola til hver.

Ok, vi kunne have valgt sundere, siger min fornuft, som egentlig er imod chips og cola. Men de fire drenge ligner altså nogen, der lige har vundet i lotteriet 🙂 🙂 🙂

Så megen lykke for 4 poser chips og 4 cola….Deres far har stadig penge til mad.

Bankkonto: 6620 331 9607 (coop bank) 

Mobilepay Støttekredsen: box38055 (husk at skrive box foran nummeret) 

Lejren uden de fire drenge, som jeg skriver om, ligger lige udenfor grænsebyen Velika Kladusa i Bosnien. Lejren er under omstændighederne en af de bedre. Indeholder containere med sengepladser. Toiletter og mulighed for brusebad. Folk i lejren får 3 daglige måltider. Men som fremgår, er de overfyldte og kapaciteten derfor helt utilstrækkelig og mange  kan ikke lukkes ind grundet pladsmangel. 

Med venlig hilsen

Mona Ljungberg, forkvinde 
Flygtninge i Fare – Mit asyl