Fire drenge udenfor en flygtningelejr i Bosnien

  • 0

Fire drenge udenfor en flygtningelejr i Bosnien

Category:Bosnien,seneste nyt

Med vilje, her kun vises foto af drengene bagfra af respekt for de er mindreårige og retten til anonymitet.

De sover udenfor lejren på en græsplæne sammen med deres far og sammen med mange andre, fordi indenfor er der ingen pladser. Lejren har plads til nogle hundreder og indenfor er allerede tusind.

Oj-joj, de fire gutter er beskidte og tydeligvis ikke kun af dagens møg. Og med en charme, så jeg er fuldstændig fortabt. “Vil I have en is” spørger jeg, og en af mændene oversætter. Og  ikke overraskende, det vil drengene gerne.

Vi går over vejen til købmanden, som viser sig ikke at have is, men det er sådan set også chips, drengene går efter. Ansigterne stråler om kap, da de hver får en pose chips og en cola, ikke til deling, men en pose chips og en cola til hver.

Ok, vi kunne have valgt sundere, siger min fornuft, som egentlig er imod chips og cola. Men de fire drenge ligner altså nogen, der lige har vundet i lotteriet 🙂 🙂 🙂

Så megen lykke for 4 poser chips og 4 cola….Deres far har stadig penge til mad.

Bankkonto: 6620 331 9607 (coop bank) 

Mobilepay Støttekredsen: box38055 (husk at skrive box foran nummeret) 

Lejren uden de fire drenge, som jeg skriver om, ligger lige udenfor grænsebyen Velika Kladusa i Bosnien. Lejren er under omstændighederne en af de bedre. Indeholder containere med sengepladser. Toiletter og mulighed for brusebad. Folk i lejren får 3 daglige måltider. Men som fremgår, er de overfyldte og kapaciteten derfor helt utilstrækkelig og mange  kan ikke lukkes ind grundet pladsmangel. 

Med venlig hilsen

Mona Ljungberg, forkvinde 
Flygtninge i Fare – Mit asyl


Over 20.000 druknede


Over 20.000 er druknet i Middelhavet siden 2014 oplyser IOM (International Migration Office)

Tyske Die Zeit – artikel: 6. marts 2020

På flugt fra tortur og ydmyget af græsk politi


En gruppe flygtninge beordret til at afklæde sig på den græsk/tyrkiske grænse. Fotograf ukendt. Manden på billedet har helede ar, som derfor må være fra tidligere tortur.

Kynisme uden grænser


Klædt af til skindet og frarøvet alt af grænsepolitiet og efterladt i et ingenmandsland af grænseløs kynisme

Der hvor børnene sover


Fotograf Magnus Wennman har i samarbejde med Aftonbladet udgivet en foto- og artikelserie: “Der hvor børnene sover” – for at skabe oplysning om de udsatte børn og til fordel for UNHCRS arbejde for flygtningebørn. Link til artiklen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev