Imens vi nyder sommervejret

Imens vi nyder sommervejret i Danmark er flygtninge ikke kun ved at drukne i middelhavet. Nu er de også ved at drukne i flygtningelejre inden de når så langt som til middelhavet.

I Nord-Irak (kurdisk Irak) har regnen fosset ned i ugevis. I flygtningelejrene sejler telte, tøj og liggeunderlag rundt. I den lejr som videoen viser, bor 5000 mennesker i telte og regn og sump. De hygiejniske forhold er ikke-eksisterende, og også i tørvejr stinker der, fortæller dem, der er tvunget til at bo der og besøgende.

Der er ca. 1.8 millioner fordrevne mennesker fra Syrien i Nord-Irak (kurdisk Irak).

Nord-Irak har samme befolkningstal som Danmark 5,2 millioner, men er kun 80.000 kvm, eller 3 gange mindre end Danmark.* Det siger sig selv, at det er en håbløs opgave at skulle indkvartere 1,8 millioner ekstra mennesker.

Til sammenligning: Da antallet af nytilkomne syriske flygtninge i Danmark var på sit højeste (2015), drejede det sig om 8000 mennesker.

Inger Støjberg bryster sig af, at antallet af syriske asylsøgere i 2017 i Danmark er faldet til 867 mennesker. **

Mon danske politikere i Hitlers regeringstid frydede sig over, at forfulgte mennesker ikke kunne nå frem til Danmark og istedet døde som slavearbejdere og blev dræbt i lejre langt væk, hvor danskerne ikke kunne se, de arme mennesker. Obs. Nord-irak er ikke et Hitler-regime, men kan ikke huse 2 millioner mennesker på flugt. Folk kommer til at dø tidligt af mangelsygdomme og infektioner i lejrene. – Og så er der lige Libyen, som ingen rigtig ved, hvad er, andet end kaos, og en stat der fængsler flygtninge og slavegør dem. Og jordan, og med millioner af flygtninge, der derfor nu sender syriske flygtninge tilbage til krigshærgede Syrien.

Flygtningene i Nord-Irak, Jordan, Libyen har ikke kun brug for humanitær hjælp i lejrene. De har brug for genhusning i andre lande, der har plads. Med andre ord at de rigere vestlige lande også tager imod. De såkaldte nære områder kan ikke klare det alene.

*https://da.wikipedia.org/wiki/Kurdistan_(Irak)

** Danmarks Statistik