KZ-lejr med flygtninge/migranter lukket ned tirsdag

  • 0

KZ-lejr med flygtninge/migranter lukket ned tirsdag

Category:seneste nyt

Det nytter at kæmpe og at lægge pres på EU-kommissærer og regenter, og det er hvad vi, en gruppe af internationale frivillige flygtningehjælpere og græsrødder har gjort i måneder. Tirsdag har Bosnien lukket Kz-Lejren “Vucjak” i det nordvestlige Bosnien. Lejren var oprettet på en tidligere losseplads i et mineret område i bjergene. Lejren blev oprettet for 5½ måned siden.

De 600 internerede flygtninge og migranter er blevet kørt til flygtningecentre til ordnede indendørs forhold i Bosniens hovedstad Sarajevo med adgang til mad og rent drikkevand.

Der skal stadig holdes øje og kæmpes og presses. Presses for at, kz-lejre ikke genopstår. Presses for at flygtninge og migranter ikke tortureres og dræbes af politi på grænsen til EU. Menneskerettigheder er ikke en selvfølge. Nogle mennesker har ingen.

En hyldest især til den tyske læge Dirk Planert for indsatsen.

Mona Ljungberg


YES

For at Denis kan få lov til at være lidt anonym på internettet, får I kun et barndomsbillede med. En sejrsstolt Denis. Det har Denis al mulig grund til at være igen i dag. Billedet er fra dengang vi tog de udviste kosovobørn på feriekoloni i Montenegro (naboland til Kosovo).

Bekvemmelighedsflygtning Tuzla, august 2020

Vi samarbejder fortsat med lokale frivillige og en tysk læge i Bosnien, der knokler for at hjælpe strandede flygtninge. Der er behov for penge til mad m.m.