Menneskene over systemet: Sylvi Listhaug

Systemer skaber ikke sig selv. Mennesker skaber systemerne.
I MitAsyl har vi besluttet at undersøge lidt om de mennesker, europæiske politikere, der står over et system, der har udviklet sig til et system af mishandling og nedbrydning af mennesker ved Europas grænser. Mænd, kvinder og børn på flugt, som forsøger at nå frem til Europa for at overleve.

Sylvi Listhaug, var indtil 20. marts 2018 norsk beredskabs og justitsminister og indvandrerminister. Hun er bedste-veninde med den danske minister Inger Støjberg og er medlem af Norges Fremskridtsparti.

Plaske-ministeren

I april 2016 blev Sylvi Listhaug verdenskendt som ministeren, der lå og plaskede rundt i havet ud for den græske ø Lesbos, iført en redningsdragt til at holde sig oppe og med hætte til at beskytte frisuren mod det salte vand, og en redningsflåde omkring sig til at samle hende op, når hun blev træt af at fjolle rundt i vandet.

Sylvi Listhaug legede flygtning, der skulle reddes op fra den våde massegrav omkring middelhavslandene. – Og de, der skulle redde flygtninge, var nødt til at lege med og hale Sylvi Listhaug op af vandet istedet for at redde flygtninge fra druknedøden. – Og Sylvi Listhaug fortalte til den undrende presse, som var inviteret med til at overvære sceancen, at hun var hoppet i havet for at lære om redningsfolks arbejde på de kanter.

Sylvi Listhaugs hang til at lege druknende og misbruge redningsfolk, er dog ikke årsagen til at hun nu er blevet gået som minister.

En minister smæder de terrorramte

Vi er blevet så vant til det i Danmark, at mange næppe bemærker, hvis en minister sviner et andet parti til med urigtige beskyldninger, som at “de mener terroristers rettigheder er vigtigere end nationens sikkerhed” – forstærket med et skræmmebillede af maskerede gun-mænd i et facebok-opslag.

Men det norske Arbejderparti, har om nogen været ramt af terrorisme. En nordmands terror, Anders Breivik, da han 22. juli 2011 dræbte 69 deltagere i de unges sommerlejr på den norske ø Utøya. Et par timer forinden havde Breivik sprængt en bombe i regeringskvarteret. Arbeiderpartiet sad dengang i den norske regering.

Breivik begrundede sin massakre med, at han fandt Arbejderpartiet for fremmedvenligt. Det er på baggrund af Breiviks massakre og hans begrundelse for sin ugerning, at man skal se det ramaskrig, Sylvi Listhaugs smædeord om arbeiderpartiet skabte. 

Et flertal i det norske parlament besluttede at fremsætte mistillidsvotum til Sylvi Listhaug. Hun valgte at gå af for at undgå at vælte regeringen.

Veninden i Danmark, Inger Støjberg har kaldt debatten i Norge hysterisk.

Mere om Inger Støjberg her

Leave a Reply