Mona Ljungberg

Hvor fra kommer dit engagement”?

Hvorfor bruger du så meget af din tid på flygtninge?”… ”Er du jøde?”…” Er du imod jøderne?”… ”Jeg har hørt….” Spørgsmålene igennem årene har været mange og modsatrettede, og svaret er:

Min omtanke for flygtninge eller rettere for mennesker udsat for forfølgelse blev grundlagt i min opvækst, er jeg temmelig sikker på. Ingen i min familie er jøder, men jødeforfølgelserne i forbindelse med 2. verdenskrig og ondskaben i den tid bed sig også ind i min og min families skæbne. Min mor var ung under krigen og Tysklands besættelse af Danmark. Fra naturen var hendes ansigt omkranset af et kulsort og kraftigt hår. Hendes bryn og vipper var tætte og sorte. Udseendet var atypisk for en dansker at være og gav hende problemer under besættelsestiden. Hun levede i konstant fare og frygt for at blive antaget for at være etnisk jøde.

Jeg forstod min mor, og den frygt hun havde levet med. Født i efterkrigsårene voksede jeg op med de mange beretninger og billeder fra nazisternes dødslejre og med en folkelig undren over ”hvordan kunne det ske?” og med ordene: ”Det må aldrig ske igen”.

Men det er sket igen. Mange gange siden. I og udenfor Europa. – Og det vil nok altid blive ved med at ske. Men jo flere, vi er der arbejder imod og på at forbedre menneskers rettigheder og livsvilkår, jo færre gange sker gentagelsen. Derfra kommer mit engagement i mennesker ramt af krig og forfølgelse og derfor deltager jeg i Mit Asyls arbejde.


Price:
Category:     Product #:
Regular price:,
(Sale ends !)      Available from:
Condition: Good ! Order now!

by

Team Mit Asyl

Velkommen i Mit Asyl