De udviste unge

Udviste unge og børn i Kosovo, som “Mit Asyl” har holdt kontakt til, blev udvist fra Danmark i årene 2006 – 2009 efter 4 – 8 års ophold i Danmark. Børnene og de unge var i alderen 6 – 18 år på tidspunktet for udvisning og havde boet mange år i Danmark. Familierne var i sin tid (1999 – 2002)  flygtet fra krig og etniske forfølgelser.

gjilan_2006
(English; click the photo) Fra Mona Ljungbergs fact-finding i Kosovo 2005. Huset tilhørte en familie flygtet til Danmark og tydeligvis ikke velkommen i Kosovo.

Først fra 2005/2006 lykkedes det FNs Kosovo-mission i fællesskab med NATO at stabilisere situationen og stoppe overgreb på Kosovos mange mindretal.

Mange af de udviste børn havde altså tilbragt mange år i Danmark. Juridisk var de ikke danske, men følelser og kultur har ikke noget med jura at gøre. Danmark og dansk kultur var blevet en del af børnenes identitet.

Når man kommer til Danmark som 3-årig eller 8-årig og skal flytte til et for børnene fremmed land i teenageårene eller senere, så er det langt sværere end i førskolealderen. Selvom det heller ikke er nemt. Og børnenes erindring om Kosovo var overgreb og krig. De var rædselsslagne.


Price:
Category:     Product #:
Regular price:,
(Sale ends !)      Available from:
Condition: Good ! Order now!

by
De udviste unge
Located at:
,,
.
Phone:
Link
My name is Mona Ljungberg, but people call me .
Here is my homepage: .
My Website and work as an at .