Pigen på det andet fortov…

  • 0

Pigen på det andet fortov…

Category:borgerforslag,seneste nyt

Pigen ovre på det andet fortov

Pigen på fortovet overfor er ikke på mit fortov. Hun er ikke mit ansvar. Hun sulter.  Og om natten ligger hun der. Sammen med andre piger og drenge. Mødre og fædre. Men det er ovre på det andet fortov. Ikke på mit danske fortov. Havde det været på mit danske fortov, havde det været noget andet.

Og der står politi og militær og passer på, at de der forhutlede mennesker ovre på det andet fortov aldrig kommer over vejen til mit fortov. Og så længe de ikke ligger på mit danske fortov, så er chancen for at de ikke kommer for tæt på mit syn, og at jeg ser dem……….?

Jeg står i Bosnien

Jeg står i Bosnien. Jeg er gået over vejen til det andet fortov. På det bosniske fortov her ved grænsen til EU udtæres den sidste rest af livet for tusinder af mennesker, der er sluppet levende fra bomber i Syrien og Afghanistan og Somalia og hvem ved hvor og har trasket måneder igennem ørkener og siden sluppet ud af hænderne på Libyske militser og menneskehandlere og mirakuløst levende ud af en gummibåd i det menneskeædende hav mellem Libyen og Europa.

Så megen lidelse! Så megen kamp for overlevelse! Skal det virkelig ende her? På en grænse mellem Bosnien og et EU-land. Så tæt på målet? Målet som ikke bare er et liv Europa, men et LIV!

Jeg beder indtrængende: hjælp til disse menneskers overlevelse. I første omgang med et bidrag til tæpper og mad. Både store og små bidrag tæller!!! Mange bække små!

Bankkonto: 6620 331 9607 (coop bank)
Mobilepay: box38055 (husk at skrive box foran nummeret) 

Har du mulighed for at komme ned og række en hånd, så kom! Lokale bosniere forsøger at hjælpe, der hvor flygtningene er. Men det forslår rent ud sagt som en skrædder i helvede. Nogle få områdelokale kan ikke klare det hele.

Hjælp også med at kræve det internationale samfund træder til. Vi er i gang med at oprette en Støttekreds til Flygtninge i Fare og håber rigtig mange vil melde sig til (Mere herom snarest). Vores mål er, at universelle menneskerettigheder skal omfatte alle mennesker, og at Europas stater har en pligt til at hjælpe og gøre en indsats også for mennesker drevet på flugt.

Med venlig hilsen

Mona Ljungberg, forkvinde
Flygtninge i Fare – Mit asyl


Over 20.000 druknede


Over 20.000 er druknet i Middelhavet siden 2014 oplyser IOM (International Migration Office)

Tyske Die Zeit – artikel: 6. marts 2020

På flugt fra tortur og ydmyget af græsk politi


En gruppe flygtninge beordret til at afklæde sig på den græsk/tyrkiske grænse. Fotograf ukendt. Manden på billedet har helede ar, som derfor må være fra tidligere tortur.

Kynisme uden grænser


Klædt af til skindet og frarøvet alt af grænsepolitiet og efterladt i et ingenmandsland af grænseløs kynisme

Der hvor børnene sover


Fotograf Magnus Wennman har i samarbejde med Aftonbladet udgivet en foto- og artikelserie: “Der hvor børnene sover” – for at skabe oplysning om de udsatte børn og til fordel for UNHCRS arbejde for flygtningebørn. Link til artiklen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Libyens holocaust

Libyen: flygtningekvinder klargøres til sexslaveri