Tysk Kaptajn arresteret for at redde flygtninge i land

  • 0

Tysk Kaptajn arresteret for at redde flygtninge i land

Category:seneste nyt

Non-profit organisationen Sea-watch er et initiativ af tyske frivillige, der sejler rundt i Middelhavet og redder flygtninge i havsnød.

Den 29. juni 2019 blev Sea-watch’s kaptajn, Carola Rackete, arresteret af italiensk politi, efter at hun havde trodset et forbud mod at sejle i  havn på øen Lampedusa med 53 flygtninge om bord på sit skib. De 53 flygtninge var blevet reddet op af Middelhavet og havde været om bord  i over 2 uger, og besætningen frygtede for deres liv.

Tre dage senere besluttede en italiensk domstol at Carola Rackete skulle løslades. Men skibet blev fortsat blokeret af italienske myndigheder og har været det i et halvt år, imens der kørte en appelsag.

Sea-watch oplyser 30.12.2019 på deres webside, at de har vundet appelsagen og er sejlet ud igen. Link her

Heller ingen andre lande ville lade Sea-watch komme i havn. Karole Rackete valgte lampedusa, fordi det var nærmeste havn.


YES

For at Denis kan få lov til at være lidt anonym på internettet, får I kun et barndomsbillede med. En sejrsstolt Denis. Det har Denis al mulig grund til at være igen i dag. Billedet er fra dengang vi tog de udviste kosovobørn på feriekoloni i Montenegro (naboland til Kosovo).

Bekvemmelighedsflygtning Tuzla, august 2020

Vi samarbejder fortsat med lokale frivillige og en tysk læge i Bosnien, der knokler for at hjælpe strandede flygtninge. Der er behov for penge til mad m.m.