I dag fik fangerne i Kz-lejren Vucjak mad

  • 0

I dag fik fangerne i Kz-lejren Vucjak mad

Category:Bosnien,seneste nyt

Det nytter at klage til gud og hver mand og medierne og lægge pres på EU og alle andre og den bosniske regering.

I dag fik nødhjælpsorganisationen “Merhamet” tilladelse til at uddele mad til de over 800 fanger i kz-lejren Vucjak i det nordvestlige Bosnien.

Der er lang vej endnu, for der er stadig en kz-lejr i Bosnien og tortur mod migranter i Bosnien, Kroatien og Slovenien. I Grækenland er det heller ikke for godt. Men det stopper kun, hvis vi, os der er i en priviligeret situation med rettigheder klager og kæmper  for dem, der er uden. Men i dag fik fangerne i Vucjak mad og det var tiltrængt. Håber de også får i morgen.

Til jer der er på fb, er der link til video her


Farvel til Busstationen i Tuzla

Farvel til busstationen i Tuzla i dag. Så mærkeligt. I uger har den fyldt mit liv jeg er i beograd i skrivende stund og snart i København, men mit hjerte er hos migranterne i tuzla og hos dem der er på vej videre. Jeg håber inderligt de klarer sig igennem.

På facebook findes en side, der hedder “Efterlyste og døde migranter” . De har jo sjældent papirer på sig, så derfor vises billeder af de døde, så de evt kan blive genkendt og identificeret af venner og familie eller frivillige, der har mødt på deres vej.

Med venlig hilsen

Og tak til alle, der har støttet og støtter. Særlig tak til Græsrodsfonden, Viomis Aid, Socialpædagogernes Landsforbund, og alle private bidrag. Håber ingen er glemt. Det har været fantastisk at opleve støtten hjemmefra også.

Jeg er ked af at sige det, men jeg gør det alligevel; der er ligeså hårdt brug for penge dernede og til vores lille forenings arbejde også, når jeg er i Danmark.

Mange hilsner Mona


Over 20.000 druknede


Over 20.000 er druknet i Middelhavet siden 2014 oplyser IOM (International Migration Office)

Tyske Die Zeit – artikel: 6. marts 2020

På flugt fra tortur og ydmyget af græsk politi


En gruppe flygtninge beordret til at afklæde sig på den græsk/tyrkiske grænse. Fotograf ukendt. Manden på billedet har helede ar, som derfor må være fra tidligere tortur.

Kynisme uden grænser


Klædt af til skindet og frarøvet alt af grænsepolitiet og efterladt i et ingenmandsland af grænseløs kynisme

Der hvor børnene sover


Fotograf Magnus Wennman har i samarbejde med Aftonbladet udgivet en foto- og artikelserie: “Der hvor børnene sover” – for at skabe oplysning om de udsatte børn og til fordel for UNHCRS arbejde for flygtningebørn. Link til artiklen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev