I dag fik fangerne i Kz-lejren Vucjak mad

  • 0

I dag fik fangerne i Kz-lejren Vucjak mad

Category:Bosnien,seneste nyt

Det nytter at klage til gud og hver mand og medierne og lægge pres på EU og alle andre og den bosniske regering.

I dag fik nødhjælpsorganisationen “Merhamet” tilladelse til at uddele mad til de over 800 fanger i kz-lejren Vucjak i det nordvestlige Bosnien.

Der er lang vej endnu, for der er stadig en kz-lejr i Bosnien og tortur mod migranter i Bosnien, Kroatien og Slovenien. I Grækenland er det heller ikke for godt. Men det stopper kun, hvis vi, os der er i en priviligeret situation med rettigheder klager og kæmper  for dem, der er uden. Men i dag fik fangerne i Vucjak mad og det var tiltrængt. Håber de også får i morgen.

Til jer der er på fb, er der link til video her


Farvel til Busstationen i Tuzla

Farvel til busstationen i Tuzla i dag. Så mærkeligt. I uger har den fyldt mit liv jeg er i beograd i skrivende stund og snart i København, men mit hjerte er hos migranterne i tuzla og hos dem der er på vej videre. Jeg håber inderligt de klarer sig igennem.

På facebook findes en side, der hedder “Efterlyste og døde migranter” . De har jo sjældent papirer på sig, så derfor vises billeder af de døde, så de evt kan blive genkendt og identificeret af venner og familie eller frivillige, der har mødt på deres vej.

Med venlig hilsen

Og tak til alle, der har støttet og støtter. Særlig tak til Græsrodsfonden, Viomis Aid, Socialpædagogernes Landsforbund, og alle private bidrag. Håber ingen er glemt. Det har været fantastisk at opleve støtten hjemmefra også.

Jeg er ked af at sige det, men jeg gør det alligevel; der er ligeså hårdt brug for penge dernede og til vores lille forenings arbejde også, når jeg er i Danmark.

Mange hilsner Mona


YES

For at Denis kan få lov til at være lidt anonym på internettet, får I kun et barndomsbillede med. En sejrsstolt Denis. Det har Denis al mulig grund til at være igen i dag. Billedet er fra dengang vi tog de udviste kosovobørn på feriekoloni i Montenegro (naboland til Kosovo).

Bekvemmelighedsflygtning Tuzla, august 2020

Vi samarbejder fortsat med lokale frivillige og en tysk læge i Bosnien, der knokler for at hjælpe strandede flygtninge. Der er behov for penge til mad m.m.